Verekedés a Mancs őrjáratért, 12 kísérlet az ébren maradásra, négyoldalas recenzió Kant – A tiszta ész kritikája című munkájáról. Korábban már bemutattam, hogy milyen a reggeli és a délutáni rutin, most jöjjön az esti! Ott hagytam abba legutóbb, hogy csodás percek után koszosan és vidáman hazaértünk a játszótérről.

19:53 Hónalj alá kapott gyerek elhelyezése a kádban. Csorog a fekete víz, ismét felismerhető, hogy melyik-melyik.

20:08: Táplálkozás kezdete, nem kívánatos összetevők jelzése. Megegyezés az esti mesében (link).

20:42: Szétfolyás a tévé előtt. Lécci még egyet.

21:02 Anya jelzi, hogy fogmosás. Ez az esti zárást jelzi. Anyának, a viszont srácok rájönnek, hogy itt az idő felpörögni, kanapéba és apa csípőcsontjába csapódni.

21:09: Második felszólítás: a szigor apa hátán állva találja Somát, Zsigmond mosómedveként a szelektív hulladékgyűjtőben kutat. Apa megszeppen.

21:12: Harmadik felszólítás, érezhető változás a hangban.

21:12: Zúgnak a fogkefék, távoznak a fognyűvőmanók, anya angyali hangon énekli a fogmosódalt. Gyerekek olyat sercintenek a fogmosópohár vízéből, mint a hortobágyi csikósok.

21:15: Utolsó próbálkozás az este felszámolására, spontán verekedés indítása.

21:17: Apa felveti Anyának, hogy jó lenne lassan folytatni a sorozatot, amit még a ’40-es években kezdtek el közösen nézni. Pillanatnyi csönd után egyszerre kacagnak fel.

21:21: A börtönlázadás leverése.

21:24: Esti italok kiosztása, csókok és ölelések, ágyak elfoglalása.

21:31: Zsigmond gurul apa fején, kihegyezett nagylábujjkörmét sittes pengeként végig húzza apa hasán. Soma rájön, hogy nem volt mosdóban.

21:38: Soma rájön, hogy nem ivott.

21:42: Soma rájön, hogy 22 hónappal korábban apa ígért egy történetet egy Transformerről, aki a testvérével sétál a parton, és megment mindenkit a vulkántól.

21:43: Apa elmeséli a történetet. Apa szeme tikkel. Zsigmond alszik, utolsó mozdulatával fogsorkoccantós pörgőrúgást ad apának.

21:43: Minden kinti zaj lehetséges ok a lázadásra; Anya mozdulatlanul várja a vihar végét. Kínjában mobiltelefonon néz Netflixes sorozatokat.

21:59: Apa visszajön az álom széléről, a heteket bányában töltők tekintetével előkerül a szobából.

22:01 Fesztelen beszélgetés, vegyesen adagolva a munkahelyi történéseket, pénzköltésre vonatkozó teljesen alaptalan vágyakat, a gyerekek szidását, valamint a nap legszebb pillanatainak felelevenítése.

22:21: Soma előkerül, jelzi, hogy nem kapott inni. Apa szavakat tanít.

22:24: Soma búcsúzóul megkérdezi, hogyan működik a lép, hogy mikor megyünk vissza egy két évvel korábbi kirándulás helyszínére, és hogy hogyan kell hímivarsejtet rajzolni.

22:25: Szülői beszélgetés folytatása, majd egy bekezdés háromszori elolvasása a két éve elkezdett könyvből. Felkészülés a hajnali látogatókra. Alvás.

***Ha többet akarsz látni a családunkból, hogy a napi rutinon kívül mennyire megy könnyen vagy nehezen bármi más, akkor kövess Instagramon vagy Facebookon!