Durvuló eredettörténet, rémisztő szereplők, dubstep, továbbra is érthetetlen Donald kacsa! A Mancs őrjárat és a youtube szennye után egy modern klasszikussal folytatódik a sorozat!

30 év után leporolták a Kacsameséket, és feldolgozták a sztorit úgy, hogy a mai gyerekeknek is élvezhető legyen. Természetesen a gyerekek nálunk sosem néznek tévét, és akkor is csak Spektrumot. Ezen tovább is léphetünk. Igyekszünk olyan dolgokhoz közel engedni a srácokat, amelyek kevésbé pusztítóak, például igényes filmek, nem villódzó sorozatok, vagy a Trónok harca. Persze belefutunk fejlődésgátló dolgokba is, de most olyan mesét találtunk, ami a fiúkat is leköti, és szerintem is vicces.

Évadok száma: 2 (itthon csak egy ment le)
Besorolás: nem tudom, de vannak kifejezetten ijesztő részek
Hol megy: Disney Channel, M2

Az alapok adottak az eredeti sorozatból, de a későn érkezők kedvéért tekintsük át. A főszereplő Dagobert McCsíp és 3 unokaöccse, az ismeretlen apától származó Niki, Tiki és Viki (-viki), akik mindannyian Hápburgben élnek. Itt mindenki vagy milliárdos, vagy kezeltetni való bűnöző, esetleg beszédhibás. Dagobert a világ leggazdagabb kacsája, amit nagyrészt illegális trösztökkel, sírrablással és tiltott műkincs-kereskedelemmel harácsolt össze. Unokaöccseit az eredeti sorozatban Donald kacsa, Dagobert unokaöccse passzolja le, hogy beálljon a haditengerészethez. Ez 1987-ben volt, az enyhülő hidegháború éveiben, gondolom még kellett a toborzási buzdítás. Ha 1957-ben mutatkozik be a sorozat, valószínűleg mindenki dohányzik, és nincsenek színesbőrű, valamint női karakterek. Várj csak, utóbbi kettő nagyrészt a ’87-es változatra sem igaz. A három kiskacsa az eredeti sorozatban nagyjából egy karaktert adnak ki, amit az is jól mutat, hogy az egyébként zseniális Pogány Judit adja mindhárom szereplő hangját.

Sírunk és nevetünk

Nézzük is az újdonságokat, de csak néhányat kiemelve, ugyanis elég komoly frissítést csináltak annak érdekében, hogy ma is működjön a sorozat. A fiúk például teljesen önálló személyiséget kaptak, nem mindig együtt mozognak, viszont nagyon viccesek, és jót szórakoznak a másikon. Dagobert továbbra is skót, de talán kevésbé egydimenziósan, mint az eredetiben. Például kiderül, hogy a szüleinek véletlenül druidaköveket használva építette fel az otthonát, ezért azok hallhatatlanok lettek. Kapunk némi eredettörténetet is, az első évad nagy részében a fiúk például elhunyt anyjuk, Donald testvére után nyomoznak, és amikor az évad vége felé kezd körvonalazódni a konfliktus (el sem hiszem, de próbálok spoilermentesen írni a gyerekek meséjéről), akkor van egy igen szomorú rész.

Valami változik, valami nem

Akad olyan mellékszereplő, aki nem változott, Kvák Kapitány például még mindig jogosítványcsaló, aki nem hogy pilótaként, de utasként sem ülhetne repülőre. Eduháp, a komornyik hasonló, mint eddig, már ha azt nem vesszük figyelembe, hogy meghalt, és házi szellemként ugrik be egyrészes cameo-ra. Beakly asszonyság és Webby viszont sokkal keményebbek, nincs csipogás, nincs hiszti, csak kémtörténetek és erős karakterek, akik néha idegesítő mellékszereplőből (idegesítő) főszereplők lesznek.

Mágika rémisztő-szörcsögő árnyékként létezik, Doofy, a duci kacsa pszichopata lett, aki láncon tartja a szüleit, Donald kacsát pedig még mindig nem értem (fun fact 1 és 2: a karakternek eddig két fő angol hangja volt; 1934-től 1985-ig Clarence Nash, ’85-től pedig Tony Anselmo. Anselmo is a Disney-nek dolgozott, és először csak haverkodtak a veterán Nash-sel. Utóbbi már tudta, hogy leukémiás, és valószínűleg azért tanította meg Donald kacsa spéci hangját a fiatal Anselmo-nak, hogy a karakter ne változzon a halála után. Itthon majdnem 20 éve ugyanaz a Donald hangja, Bolba Tamás. Fun fact 3: nem értem, hogy mit mond).

***Ha látni akarod, tévézésen kívül mit csinálunk még a családdal, kövess Instagramon vagy Facebookon!

Viki-viki

A sorozat felveszi a tempót, kikacsintásokkal igyekszik megfelelni a mai igényeknek, és ezek az apró utalások leginkább a szülőket szórakoztatják. Az egyik részben például Viki a “viki-viki” hanggal utánozza a lemezjátszó szkreccselését, vagy amikor a palo alto-i netes milliárdos túlhájpolt projektekkel szerzi a pénzét, miközben mindent kiposztol. Azzal is viccelnek, hogy amikor az egyik fiú készül beugrani a páncélterem aranyába, Dagobert rémülten állítja le, mert ő edzett és tud benne úszni, a fiú viszont szétverné magát az első pillanatban.

Daft Duck (érted?!)

Összességében a sorozat szórakoztató, még ha sokszor nem is való ötéves gyerekeknek, a karakterek és a sztorik jók. Az elmúlt évek egyik nagyon kellemes meglepetése a leporolt Kacsamesék!

Szülői értékelés

Kivitelezés: 5/5 – nagyon látványos, és nincsenek kilúgozott hátterek, hogy bármikor újra fel lehessen használni
Főcím: 5/5 – maradt az eredeti szöveg, de újraénekelték; 30 év után is szórakoztató
Karakterek
: 4/5 – néhányan maradtak egysíkúak, de vannak meglepetések, fejlődések és új szereplők is
Mennyire bugyuta: 4/5 – többnyire logikusak a történések; nem kéri a gyerekektől, hogy együtt táncoljanak és üvöltsenek a tévével
Mennyi ideig köti le: korlátlan
Mennyi ideig bírom nézni: egy sörrel szerintem egyben meg tudnám nézni az évadot