Arról már írtam, hogyan próbáljuk ésszerű keretek között tartani a karácsonyi ajándékozást, most pedig röviden megmutatom, mik a legnagyobb találatok idén. Összességében elmondható, hogy nem voltak túlzó ajándékok, senki nem kapott pecsétgyűrűt, vikkendházat vagy Opus-részvényeket, viszont volt sok hasznos fejlesztőjáték, meg olyan is, amivel egyszerűen csak jó játszani. Ez az öt a személyes kedvencem:

  1. Hugó Hami: ezt a feleségem magának vetette, de a gyerekek neve volt a dobozra írva. Szépiába öltözött nosztalgia, mert ez pontosan ugyanolyan játék, amivel mi is megfájdítottuk az öregek fejét 30 éve. Több funkciója van, egyrészt rohadt hangos, amikor négyen csapkodják, másrészt Zsigmond két lépésből ott terem, és betömi a szájába a golyót.
  2. Habszivacs fürdőjáték: az a jóféle játék, amitől a gyerek 20 percig nem szólal meg. Csak tapaszt, épít és tojik mindenre. Te csak néha locsolod a Villám McQueenes fogmosópohárból a vízzel, és örülsz.

    Ő nem a mi gyerekünk, nem ismerem.
    Ő nem a mi gyerekünk, nem ismerem.
  3. Lidl gyereksátor: igazi bunkeralapanyag, közepesen jó anyagminőséggel. Annyira nem rossz, de az ördögök könnyen kirúgják az oldalát, aminek nehezen áll ellen. Ráadásul körben vezet egy merevítő drót, amire ha rálépsz, a gyerekek szókincse gyorsan tágulni kezd. Viszont nagyon meghitt, ahogy hárman bent fekszetek, és zseblámpával olvastok, és kiválóan alkalmas a 4-es ajándék feldolgozására.A jobboldali a sátor.
  4. Első könyvem az univerzumról: Rókapapa igen okos, egyszer csak elkezd mesélni arról, hogyan születnek a csillagok, és hogy ez miért fontos a kisrókáknak (és kisgyerekeknek). Lenyűgöző rajzokkal illusztrálja a szerző az egészen világos beszélgetést, amit néhány csillagos-lapaljás megjegyzéssel lát el, hogy nyeregben maradhass a gyerekhez képest. Például a gyereknek azt kell felolvasnod, hogy a részecskékből lesznek az atomok, abból pedig a molekulák, de neked azért még megsúgja, hogy mi az a Planck-hossz (ha egy 0,1 mm-es pontot felnagyítanánk az általunk megvizsgálható Univerzum méretére, akkor lenne a Planck-hossz 0,1 mm). Azóta egy tavalyról maradt könyvutalványt időn túl felhasználva (innen is csókoltatjuk a hölgyet a könyvesboltban) beszereztük a másik két könyvet is, az Első könyvem a fénysebességről, illetve Első könyvem a téridőről.
  5. Gyerek felmosó készlet: Zsigmond imád felmosni, a partvissal mászkálni, leütni a szüleit a nyelével, ezért remek ötletnek tűnt egy profi szett. Zsigmond szerint még mindig remek ötlet, viszont első nap megpróbálta mindenki szemét kicsapni felmosó nyelével, ezért lehet, hogy pár hónapra eldugjuk az ajándékot.

Nálatok hogy ment az ajándékozás? Sikerült jól eltalálni, mi kell a gyereknek, vagy görcsöt kapott, mert nem az jött, amit várt? Vagy ez fel sem merül, mert igazi angyal?